top of page

Stivako educatie

Wij  hebben de kennis, ervaring en deskundigheid om scholieren met de studiekeuze te helpen. En dat naar volle tevredenheid van diegenen die jullie zijn voorgegaan.

Stivako Educatie is onderdeel van het opleidingsinstituut stichting Stivako dat sinds 1995 opleidingen verzorgt in de creatieve- en grafimedia sector. In 2015 begonnen wij met het aanbieden van studiekeuze-advies om de in- en doorstroom van leerlingen en studenten te optimaliseren. Sindsdien hebben wij honderden scholieren, zowel via middelbare scholen als direct, succesvol vervolgopleidingen geadviseerd.  

 

Wij werken in een klein team van  twee vaste adviseurs ( Lex Bergers en Frank den Hartog) en een aantal door ons opgeleide adviseurs op oproep basis. Ook werken we samen met een aantal oud leerlingen die de voorlichting over ons studiekeuze advies tijdens open dagen verzorgen.

Wij verschillen van andere instituten, doordat wij niet eerst een gesprek voeren, maar de scholier eerst twee online testen laten invullen, gericht op gedrag en interesse. Hiermee krijgen we inzicht in de persoonlijkheid en talenten en krachten van de scholier, die bepalend zijn voor het succes van de juiste studiekeuze. De resultaten van beide testen (gedrag en interesse) worden vervolgens in een database ingevoerd waarna uit de honderden verschillende opleidingen in Nederland de juiste match gemaakt wordt tussen de testresultaten en de opleidingen. In een persoonlijk gesprek worden rapporten van beide onderzoeken en de best passende opleidingen persoonlijk doorgesproken met de scholier, gevolgd door een definitief studiekeuze-advies.

Volg ons op Facebook en LinkedIN!

bottom of page