Studiekeuze Skype/kantoor

Stivako Educatie werkt met de zogenaamde Studie Gedragsanalyse (SGA). Dit is een studiekeuzetest om middelbare scholieren (en hun ouders) te ondersteunen bij het kiezen van een vervolgstudie. 

Hoe werkt het?

Wat deze studiekeuzetest anders maakt dan andere testen, is dat deze het gedrag en interesses van de scholier aan elkaar koppelt. Er worden 2 testen (online) afgenomen, vervolgens worden de resultaten van beide testen (gedrag en interesse) in een database ingevoerd waarna uit de honderden verschillende opleidingen in Nederland de juiste match gemaakt wordt tussen de testresultaten en de opleidingen. Daarna volgt een afspraak bij ons op kantoor of skype-meeting van ongeveer een uur met de adviseur, waarin de best passende opleidingen worden doorgesproken, gevolgd door een definitief studiekeuzeadvies.

shutterstock_130800773 ouder kind skype.

Uit de eerste online test, de gedragsanalyse, blijkt waar je goed in bent en welke natuurlijke kwaliteiten je hebt. De tweede online test, de interesseanalyse, maakt helder wat je belangrijk vindt (je interesses). Deze twee analyses worden aan elkaar gekoppeld met behulp van onze unieke selectie-tool voor opleidingen en op basis daarvan wordt een voorlopig overzicht gemaakt van de best passende studierichtingen. Vervolgens plannen we een afspraak bij ons op kantoor of skype-meeting van ongeveer een uur en bespreekt de adviseur je gedragsanalyse, je interesseanalyse en het daaruit samengestelde voorlopige studieoverzicht. 2 dagen later ontvang je vervolgens het definitieve studiekeuze adviesrapport per e-mail. 

Gedrag

Het invullen van de (online) gedragsanalyse duurt ongeveer tien minuten. Je krijgt 24 keer een set van vier woorden te zien. Voor elke set van 4 woorden moet je kiezen welk woord het meest op jou van toepassing is en welk woord het minst van toepassing is. Een analyse van je gedrag helpt je om jezelf beter te leren kennen. Jouw gedrag weerspiegelt namelijk wie jij bent. Het zegt veel over hoe je dingen aanpakt, hoe je communiceert en wat je motiveert om je best te doen. Het zijn je natuurlijke kwaliteiten, talenten, waar je van nature goed in bent en die je dus automatisch (onbewust) inzet om je doelen te bereiken.

 

Interesses

Om je interesses helder te krijgen, hebben we het zogeheten INT-Festival in het leven geroepen. Op dit fictieve festival ben jij een dag lang verantwoordelijk voor bepaalde activiteiten, die je zelf mag bepalen en sorteren op volgorde van jouw belangstelling. Denk bijvoorbeeld aan het assisteren bij de EHBO-post, het verslag uitbrengen over het festival voor de lokale televisie, bodemonderzoek, spelletjes ontwikkelen, het festivalterrein inrichten, technische snufjes bedenken, etc. Op die manier komen spelenderwijs je interesses boven water wat betreft werkgebieden en activiteiten.

Studiekeuze gesprek

Na het invullen van de twee analyses wordt er een afspraak bij ons op kantoor of via skype gepland, voor het persoonlijke gesprek. Eerst bespreken we het gedragsrapport, waarin beschreven staat wie je bent en hoe jouw gedrag is opgebouwd in termen van de vier gedragsfactoren: Daadkrachtig, Inspirerend, Stabiel en Correct (DISC). Met het interesserapport gaan we vervolgens de diepte in om te kijken waar jouw natuurlijke interesses liggen. Daarna geeft de adviseur mondeling een voorlopig studiekeuzeadvies, dat vervolgens in definitieve vorm per mail wordt nagestuurd.

Kosten en Bestellen

De kosten van het studiekeuzetraject en het gesprek bij op kantoor of via Skype bedragen nu €395,- incl. BTW.